Natrag

Opći uvjeti poslovanja

1 Sklapanje ugovora: 

Prikaz proizvoda u online trgovini ne predstavlja pravno obvezujuću ponudu, već neobvezujuću. Klikom na gumb „Plati sada” dajete obvezujuću narudžbu robe koja se nalazi u košarici. Potvrda primitka narudžbe slijedi odmah nakon slanja narudžbe i ne predstavlja prihvaćanje ugovora. Vašu narudžbu možemo prihvatiti slanjem potvrde narudžbe e-poštom ili isporukom robe unutar dva dana. 

2 Pouka o Raskidu 

Pravo na raskid 

Imate pravo odustati od ovog ugovora u roku od četrnaest dana bez navođenja razloga. 

Rok za odustanak iznosi četrnaest dana od dana kada ste vi ili osoba koju ste odredili, a koja nije prijevoznik, preuzeli posljednju robu. 

Kako biste iskoristili svoje pravo na raskid, morate nas (ABOUT YOU SE & Co. KG, Domstraße 10, 20095 Hamburg, Tel.: 0800 / 86 86 568, E-Mail: sluzbazakorisnike@aboutyou-outlet.hr) obavijestiti jasnom izjavom (npr. pismo poslano poštom ili e-poštom) o vašoj odluci da raskinete ovaj ugovor. Za to možete koristiti priloženi obrazac za raskid, ali to nije obavezno. 


Kako biste ispunili rok na raskid, dovoljno je da prije isteka roka za raskid pošaljete obavijest o ostvarivanju prava na raskid.

Posljedice raskida 

Ako raskinete ovaj ugovor, mi ćemo Vam sve uplate koje smo primili, uključujući troškove dostave (osim dodatnih troškova koji proizlaze iz činjenice da ste odabrali drugu vrstu dostave nego što smo mi ponudili, znači najjeftiniju standardnu dostavu), vratiti bez odlaganja, a najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada smo primili obavijest o odustanku od ovog ugovora. Za povrat novca koristit ćemo isto sredstvo plaćanja koje ste koristili u prvotnoj transakciji, osim ako se izričito ne dogovorite drugačije; u svakom slučaju, nećemo Vam naplaćivati naknade za ovaj povrat. Možemo odgoditi povrat novca dok ne primimo robu natrag ili dok ne dobijemo dokaz da ste robu poslali, ovisno o tome koji je raniji datum.

Robu morate vratiti nama ili je predati našem pružatelju usluga prijevoza bez nepotrebnog odgađanja, au svakom slučaju najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada ste nas obavijestili o raskidu ovog ugovora. Rok se smatra ispunjenim ako robu pošaljete prije isteka roka od četrnaest dana. 

Mi snosimo troškove povrata robe. 

Vi morate platiti samo eventualni gubitak vrijednosti robe ako je gubitak vrijednosti posljedica rukovanja robom koje nije nužno za provjeru njezine prirode, svojstava i funkcionalnosti. 

 

Uzorak obrasca za raskid

Ovaj obrazac trebate ispuniti i vratiti nam ga samo ako želite raskinuti ugovor:

ABOUT YOU AG & Co. KG, Domstraße 10, 20095 Hamburg, Njemačka, E-mail: sluzbazakorisnike@aboutyou-outlet.hr

Ja/Mi (*) ovim izjavljujem/izjavljujemo (*) da raskidam (*)svoj/naš ugovor:

za kupnju sljedeće robe : ……………………………………………………………………………………………….. pružanje sljedeće usluge : …………………………………………..………………………………………………………………… 

naručene*/primljene*: ………………………………………………………………………………………………………… 

Ime potrošača: …………………………………………….…………………………………………………………………... 

Adresa potrošača: …………………………………………………………………………………….……………………… 

Potpis potrošača samo u slučaju obavijesti na papiru: …………………………………………………….……………. 

Datum: ……………………………………………………………………………………………………………………………... ________________________________ 

* Molimo prekrižite ono što nije primjenjivo. 


3 Isključenje/istek prava na jednostrani raskid:

Sukladno članku 79. stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača pravo na jednostrani raskid je isključeno za ugovore o isporuci robe koja nije unaprijed proizvedena i koja je izrađena po specifikaciji potrošača, po njegovom izboru ili je prilagođena potrošaču, roba kojoj istječe rok upotrebe, za ugovore čiji je predmet zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.

4 Dobrovoljno pravo povrata do 31 dan nakon primitka robe: 

Nakon zakonskog prava na povlačenje koje je opisano gore, mi vam također omogućavamo dobrovoljno pravo povrata u roku od ukupno 31 dan od primitka robe. Možete se odreći ugovora nakon isteka 14-dnevne roka za povlačenje tako što ćete nam u roku od 31 dana od primitka robe (rok započinje danom nakon primitka robe) poslati robu natrag, pod uvjetom da je roba potpuno i originalno zapakirana, nekorištena i neoštećena te da se ne radi o robi koja je posebno izrađena prema specifikacijama kupca ili jasno prilagođena osobnim potrebama ili koja nije prikladna za povrat iz razloga zdravstvene zaštite ili higijene. Pravovremeno slanje je dovoljno za poštivanje roka. 

Robu je potrebno vratiti na: ABOUT YOU SE & Co. KG, 20088 Hamburg, Njemačka. 

Ugovoreno, dobrovoljno pravo na povrat ne utječe na vaša zakonska prava i zahtjeve. Posebno, vaše zakonsko pravo na povlačenje i vaša zakonska prava jamstva ostaju vam nepromijenjena.

5 Dostava: 

Narudžbe se isporučuju samo unutar Republike Hrvatske. Roba se isporučuje u uobičajenim količinama za potrebe kućanstva te se izdaje samo krajnjim potrošačima.

6 Jamstva: 

Ako isporučena roba ima nedostatke, imate pravo na zakonom propisane zahtjeve. ABOUT YOU ne daje nikakva dodatna prava u slučaju nedostataka osim zahtjeva predviđenih zakonom.

7 Troškovi dostave: 

Za sve naružbe vrijede troškovi dostave u vrijednosti 3.90 € (29.38 HRK) uključujući PDV.


8 Plaćanje: 

Plaćanje je moguće kreditnom karticom (MasterCard, Visa), Google Payom, Apple Payom i pouzećem. Nema gotovinskih popusta za brzo plaćanje. Zadržavamo pravo ponuditi određene načine plaćanja samo za traženu dostavu npr. samo načine povezane s odgovarajućom kreditnom ocjenom kako bi zaštitili naš kreditni rizik.


Plaćanje kreditnom karticom

Tijekom procesa narudžbe odmah plaćate iznos unošenjem podataka o kreditnoj kartici. Po otpremi, Vaša kreditna kartica će, nakon odbitka popusta, kupona i sličnog, ovisno o slučaju, biti terećena stvarnim iznosom računa. U odnosu na robu izrađenu po specifikaciji potrošača ili prilagođenoj potrošaču dolazi do trenutnog terećenja kreditne kartice uz stvarni iznos računa nakon odbitka popusta, kupona i sličnog.


Plaćanje pouzećem

Plaćanje robe izvršit će se u gotovini po dostavi paketa u iznosu navedenom na računu. U slučaju jednostranog raskida ugovora sukladno Točki 2, povrat sredstava vrši se bankovnim transferom. Za to su nam potrebni podaci o Vašem bankovnom računu koji se mogu jednostavno i sigurno spremiti pod Vaš korisnički račun. Zadržavamo pravo izdati kupon u iznosu vraćene robe ako nisu pruženi podaci o bankovnom računu i nakon uzastopnih podsjetnika.


Plaćanje Google Payom

Plaćaš izravno putem svog Google računa. Nakon podnošenja narudžbe, bit ćeš proslijeđen Googleu za autorizaciju plaćanja vrijednosti narudžbe. Čim budemo obaviješteni o tvojoj autorizaciji, isporuka počinje. Ovisno o komuniciranom vremenu isporuke tvoje narudžbe.Ovisno o načinu plaćanja uplaćenom na Google Pay bit će terećen fakturiranim stvarnim iznosom uz oduzimanje svih popusta, kupon kodova, itd. odmah nakon autorizacije ili slanja pošiljke.


Plaćanje Apple Payom

Plaćaš izravno putem svog Apple računa. Nakon podnošenja narudžbe, bit ćeš proslijeđen Appleu radi autorizacije plaćanja vrijednosti narudžbe. Čim smo obaviješteni o tvojoj autorizaciji, otprema počinje. Ovisno o komuniciranom vremenu isporuke tvoje narudžbe. Ovisno o načinu plaćanja uplaćenom na Apple Pay bit će terećen fakturiranim stvarnim iznosom uz oduzimanje svih popusta, kupon kodova, itd. odmah nakon autorizacije ili slanja pošiljke.


9 Cijene: 

Cijene su izražene u eurima i sadrže zakonom propisani PDV. 

10 Zadržavanje prava vlasništva: 

Zadržavamo pravo vlasništva na robi do potpune isplate. 

11 Jezik ugovora/čuvanje teksta narudžbe: 

Ugovor se sklapa na hrvatskom jeziku. Tekst narudžbe ne pohranjujemo kod nas i više se ne može pozvati nakon što je proces narudžbe završen. Međutim, podatke o narudžbi možete ispisati odmah nakon slanja narudžbe.

Identifikacija dobavljača

 

ABOUT YOU SE & Co. KG 

Domstraße 10 

20095 Hamburg, Njemačka

E-mail: sluzbazakorisnike@aboutyou.hr

PDV broj: HR86231987573

OIB: 86231987573

Okružni sud u Hamburgu HRA 126781 zakonski zastupan po: 

Nadzorni odbor ABOUT YOU SE 

Okružni sud u Hamburgu HRB 171601 

Upravni odbor: Sebastian Betz, Tarek Müller, Hannes Wiese 

Predsjednik nadzornog odbora: Sebastian Klauke 

 

Preuzmite Opće uvjete poslovanja kao PDF datoteku

Ispiši Uvjete i odredbe

Preuzmite PDF čitač